Εδώ έκανε... τζακούζι ο Καντάφι!



Εκτός από την έδρα του Καντάφι στην Τρίπολη στην οποία οι αντικαθεστωτικοί εισέβαλλαν και είδαν την χλιδή που κρυβόταν πίσω από μεγάλα τείχη που άλλοτε χώριζε την αλαζονεία και την απληστία ενός τυράννου με την φτώχεια και την δυστυχία ενός βασανισμένου λαού, άλλος ένας παράδεισος του Καντάφι, παραθαλάσσιος αυτήν την φορά αποκαλύφθηκε….


Πρόκειται για ένα συγκρότημα υπερπολυτελών βιλών που άνηκαν στα παιδιά του Καντάφι και σε στενότερους συνεργάτες του, στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Λιβύης, δίπλα ακριβώς στην θάλασσα…

Οι αντάρτες εισέβαλλαν και σε αυτό, απολαμβάνοντας και στην συνέχεια λεηλατώντας ότι έβρισκαν μπροστά τους. Το μένος τους στο πρόσωπο του Μουαμάρ Κανταφί αλλά και σε όλη του την οικογένεια είναι μεγάλο και ασυγκράτητο.
Ένας στρατιώτης καθισμένος πάνω σε καγιάκ βολτάρει στην τεραστίων διαστάσεων πισίνα της βίλας ενώ παράλληλα κραδαίνει το όπλο του. Τέσσερις άλλοι σύντροφοι του παίζουν σαν μικρά παιδιά και κάνουν βουτιές στην πισίνα ο ένας  μετά τον άλλο.

Ένας άλλος πάλι κάθεται σε μία πλαστική καρέκλα και γελώντας λέει: «Αυτή είναι η Λιβύη μου τώρα, Τα πάντα εδώ άνηκαν στον Καντάφι, Αλλά τώρα δεν είναι εδώ και δεν θα έρθει και ποτέ πίσω. Ανήκουν λοιπόν σε όλους μας….»
Οι βίλες γύρω γύρω είχαν τζαμαρία για να έχουν υπέροχη και ειδυλλιακή θέα στην θάλασσα ενώ κάθε μια από αυτές διέθετε τζακούζι, δερμάτινα έπιπλα, πισίνες. Επίσης στο συγκρότημα υπήρχε σχολή κατάδυσης, στάβλο με άλογα.
Σε μια από τις βίλες η οποία άνηκε στον πέμπτο ηγέτη της Λιβύης και έβδομο γιο του Καντάφι, Μουτασίμ, οι αντάρτες έσπασαν μπουκάλια  Dom Perignon και Moet τα οποία ήταν σκορπισμένα μέσα στο μινιμαλιστικό ντεκόρ.
Το εν λόγω σπίτι ήταν υπερπολυτελές…. Είχε τηλεχειριστήρια για τις τεράστιες άσπρες κουρτίνες που κάλυπταν την τζαμαρία, πανάκριβα χαλιά και έπιπλα, τελευταίας τεχνολογίας τηλεόραση και ηχοσύστημα, δερμάτινο κυκλικό κρεβάτι, μαξιλάρια και καλύμματα Fendi.
Μεχρι και μπαρ με όλα τα είδη ποτών είχε ο γιος του Καντάφι. «Τι καλός μουσουλμάνος που είναι» είπε ένας από τους αντικαθεστωτικούς δίνοντας μία και σπάζοντας όλα τα μπουκάλια…

Και όλα αυτά ενώ ο λαός πεινούσε και πεινά και η ιατρική περίθαλψη ήταν ισχνή...

* Οι φωτογραφίες είναι από την Daily Mail.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...