Μυστικά για τέλεια κάλυψη




Η πρώτη κίνηση στη διαδικασία του μακιγιάζ είναι η κάλυψη. Αυτό το πρώτο στάδιο θα γίνει η βάση για όλα τα υπόλοιπα βήματα και γι’ αυτό είναι ίσως και το σημαντικότερο κομμάτι ενός μακιγιάζ. 





Ο στόχος σου είναι να καλύψεις τις ατέλειες και να δώσεις μία ομοιόμορφη χρωματικά εμφάνιση στην επιδερμίδα σου.  Αν ο χειμώνας «σηκώνει» ένα πιο βαρύ look, η άνοιξη και το καλοκαίρι απαιτούν κάτι φρέσκο και ανάλαφρο, σχεδόν ανεπαίσθητο. Θα σου δείξουμε λοιπόν, πως θα πετύχεις το τέλεια κάλυψη που θα κρατήσει όλη την ημέρα.

Βήμα πρώτοΓια να κάνεις μία σωστή κάλυψη θα πρέπει να έχεις στη διάθεσή σου ένα make up και ένα κονσίλερ. Και για τα δύο αυτά προϊόντα φρόντισε να βρεις την απόχρωση που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου. Καλό θα είναι να σε βοηθήσει κάποιος ειδικός στο σημείο πώλησης. Το σωστό χρώμα είναι καθοριστικό στο αποτέλεσμα. Επίσης, έχε στο νου σου ότι θα πρέπει να έχεις διαφορετικές αποχρώσεις για το χειμώνα και διαφορετικές για το καλοκαίρι που θα είσαι μαυρισμένη.

Βήμα δεύτεροΆπλωσε στο πρόσωπό σου μία ενυδατική κρέμα – το καλοκαίρι κατά προτίμηση να έχει και δείκτη προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία- για να δημιουργήσεις μία βάση για το μακιγιάζ. Η κρέμα θα χαρίσει μία πιο λεία εμφάνιση στην επιδερμίδα σου.

Βήμα τρίτοΞεκίνα πρώτα με το κονσίλερ που είναι ουσιαστικά ένα πιο δυνατό και καλυπτικό «make up». Χρησιμοποίησέ το κάτω από τα μάτια και στην εσωτερική γωνία του ματιού, δηλαδή στα σημεία που εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι. Βάλε λίγο κονσίλερ στην περιοχή και στη συνέχεια άπλωσέ το με απαλές κινήσεις –ταμποναριστές- με τ’ ακροδάχτυλά σου ή με ένα ειδικό σφουγγαράκι.  Την ίδια διαδικασία ακολούθησε για να καλύψεις τυχόν επιπλέον ατέλειες, όπως σημάδια ή σπυράκια.

Βήμα τέταρτοΤώρα ήρθε η ώρα του make up. Ξεκίνα χρησιμοποιώντας  μία μικρή ποσότητα make up για να δημιουργήσεις μία πρώτη λεπτή στρώση. Στη συνέχεια άπλωσε σε όποια σημεία αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι extra κάλυψη μία ακόμα στρώση.

Βήμα πέμπτοΝα είσαι σίγουρη πως έχει καλύψει ελαφρά και την περιοχή του λαιμού έτσι ώστε να μην κάνει διχρωμία με το πρόσωπο. Εξασφάλισε επίσης πως έχεις απλώσει το make up καλά σε όλο το πρόσωπο και ιδιαίτερα στις άκρες του προσώπου όπως τα σημεία κοντά στα αυτιά στην κορυφογραμμή των μαλλιών.
Βήμα έκτοΑν θέλεις να εξασφαλίσεις το μακιγιάζ σου όλη την ημέρα, χρησιμοποίησε και λίγη πούδρα πάνω αφού έχεις απλώσει το make up. Απόφυγε όμως την περιοχή των ματιών. Βέβαια για το καλοκαίρι προσπάθησε να βρεις μία ελαφριά πούδρα που να μη σε βαραίνει όταν θα κάνει πολύ ζέστη.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...