Από 20 Αυγούστου έρχεται το …εργόσημο!



Από τις 20 Αυγούστου έρχεται το …εργόσημο! Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εργοδότες θα πρέπει να πληρώνουν με κουπόνια το προσωπικό που απασχολούν με κατ΄ οίκον απασχόληση ή το προσωπικό που εργάζεται περιστασιακά.


Πρόκειται για τις οικιακές βοηθούς, τις κομμώτριες, τους αγρότες αλλά και για τους τραγουδιστές! Μην σας φαίνεται παράξενο, ακόμη και οι καλλιτέχνες που κάνουν μια ή δύο εμφανίσεις σε κάποιο μέρος τα λεγόμενα "extra", θα πρέπει να πληρώνονται με εργόσημο!

Ο εργοδότης θα πληρώνει το κουπόνι καταβάλλοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια θα το εξαργυρώνει ο εργαζόμενος.

Η παραλαβή του «εργόσημου» θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ σε λίγο καιρό θα γίνεται και από μεγάλες αλυσίδες super markets.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, ανακοίνωσε ότι: «Το μέτρο είναι για όλους, μετανάστες και μη. Εκτιμάται όμως ότι αφορά κατά κύριο λόγο οικονομικούς μετανάστες που απασχολούνται στα σπίτια και σε αγροτικές εργασίες».

Και συνεχίζει: «Με το «εργόσημο» θα πρέπει να πληρώνονται και σερβιτόροι που κάνουν τα ρεπό συναδέλφων τους ή και τραγουδιστές που πάνε να τραγουδήσουν κάπου, έστω και για δύο μόνον ημέρες».

Τέλος ο υπουργός Εργασίας αναφέρει: «Καταλήξαμε σε αυτή τη μορφή ασφάλισης, όπου παρατηρείται μεγάλη έκταση φοροδιαφυγής».
.star.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...