Ελένη Μενεγάκη: Η νέα της διατροφή






Συνήθως, η οικοδέσποινα του Καφέ με την Ελένη πλησιάζει τον πάγκο της κουζίνας, όπου μαγειρεύει ο chef της εκπομπής, Ανδρέας Σχοινάς, και δοκιμάζει όλες τις λιχουδιές.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης, 7 Ιουνίου, όμως, αυτό δεν συνέβη, γιατί η 41άχρονη παρουσιάστρια δήλωσε στον αέρα πως έχει παχύνει απότομα τον τελευταίο καιρό: «Δεν πλησιάζω, όχι δεν πλησιάζω!

Να τα ξεχάσετε αυτά! Έχω παχύνει ξαφνικά από εκεί που είχα γίνει πετσί και κόκαλο. Βέβαια, δεν θέλω να είμαι ούτε κόκαλο ούτε πετσί, θέλω να είμαι μια κανονική γυναίκα. Να μπορώ να πλακωθώ στο φαγητό το καλοκαίρι –που δεν θα σας βλέπω και δεν θα με βλέπετε– και να έχω το περιθώριο να πιω το ουζάκι μου, να φάω τις ποικιλίες μου και να περάσω ωραία!».
Πώς μπορεί, όμως, η Ελένη Μενεγάκη αλλά και οποιαδήποτε γυναίκα έχει επιβαρύνει με δυο-τρία κιλά το σώμα της, να χάσει αυτά τα κιλά, τα οποία οι περισσότεροι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι θεωρούν ότι υπάρχει δυσκολία να χαθούν ακριβώς γιατί δεν είναι πολλά;

Την απάντηση δίνει ο κλινικός διαιτολόγος Ηλίας Σακκάς, ο άνθρωπος που η Ελένη Μενεγάκη εμπιστεύτηκε και συνεργάστηκε μαζί του μετά τις τρεις εγκυμοσύνες της κι έχασε θεαματικά, σύντομα και με ασφάλεια τα κιλά που της είχαν απομείνει. «Η περίπτωση της Ελένης Μενεγάκη δεν είναι καθόλου δύσκολη, γιατί έχει έναν εξαιρετικό μεταβολισμό και μεγάλη αποφασιστικότητα και πειθαρχία. Αυτά που μπορεί να ακολουθήσει, όπως και όλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο θέμα, είναι τα εξής: Να συνδυάσει ένα πρόγραμμα κίνησης μίας ώρας την ημέρα, όπως το περπάτημα, με τη διατροφή της. Να πίνει άφθονο νερό, το οποίο αραιώνει τα πεπτικά υγρά και προσφέρει το αίσθημα της πληρότητας. Να πει όχι στο βραδινό γεύμα μετά τις 7.00 το απόγευμα και να μην τρώει δεκατιανό και απογευματινό σνακ. Να παίρνει ένα ελαφρύ πρωινό, όπως 2 φρούτα και 6 ξηρούς καρπούς ή λίγα δημητριακά ή βρόμη με ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Για μεσημεριανό μπορεί να τρώει άφθονη πράσινη σαλάτα εποχής με ελαιόλαδο και ψάρι ή μπιφτέκι ή φιλέτο μοσχαρίσιο ή ψαρονέφρι. Όσο για το βραδινό, μπορεί να τρώει τη μισή ποσότητα της μεσημεριανής σαλάτας με ένα μικρό μπολ νουντλς ρυζιού ή με 2 φέτες ψωμί του τοστ».


Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...