Έρχονται και άλλα μέτρα από φθινόπωρο. «Τσακίζουν» τις επιχειρήσεις


Νέα ψυχρολουσία ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για 1.000.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
Η πρόταση του οικονομικού επιτελείου προβλέπει την σημαντική αύξηση των συντελεστών προκαταβολής φόρου εισοδήματος, ώστε να φτάσουν στα επίπεδα του 65% – 100%, καθώς  και την αναπροσαρμογή του συντελεστή παρακράτησης φόρου εισοδήματος από τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών από το 20% στο 25%, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις αναμένεται:

Για ατομικές και  ελεύθερους επαγγελματίες: αύξηση από το 55% στο 65%

Για τις ομόρρυθμες και τις ετερόρρυθμες εταιρίες: από 55% στο 65% και το 70%

Για τις ανώνυμες εταιρίες: από 65% στα 100%

Επίσης, αυξάνεται ο συντελεστής με τον οποίο υπολογίζεται η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από τις αμοιβές που καταβάλλουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες από το 20% στο 25%.

Αυτό σημαίνει ότι οι αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών θα μειωθούν κατά 6,25%, την ώρα που το βάρος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ήδη δυσβάσταχτο με αποτέλεσμα να κλείνουν η μία μετά την άλλη…

Τα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνονται πιθανότατα στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που σχεδιάζεται για το φθινόπωρο, στο οποίο θα περιλαμβάνεται ακόμα νέο ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θα επιβληθεί νέο τέλος για τα ακίνητα, το οποίο θα καθορίζεται στο επίπεδο του 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για όλες τις κατοικίες και τα κτίρια! Πιο άτυχοι θα είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι τα εκμισθώνουν για επαγγελματική στέγη. Εκεί το τέλος θα ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ, όσα και τα τετραγωνικά του ακινήτου!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...