Η διακοσμήτρια- παρουσιάστρια της εκπομπής Σπίτι από την Αρχή, στο νέο της εγχείρημα
"Βρίσκομαι στο εστιατόριο όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά το καλύτερό μου είναι τα βράδια, όταν έρχεται η παρέα μου" λέει η συνιδιοκτήτρια του Adamo, Σίσσυ Φειδά.
Ο βασικός σεφ του εστιατορίου είναι ο Γάλλος Olivier Campanha, βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin Paris, που ήρθε από το εστιατόριο Sketch Gallery, Glade & Parlour του Λονδίνου. Για το καλοκαίρι, στον τομέα της pasta, ήρθε και ο Ιταλός σεφ Pascal Sfara, ο οποίος εργάστηκε σε πολλά βραβευμένα με αστέρι Michelin Paris εστιατόρια και ξενοδοχεία.
Tagliatelle alla Bolognese
Υλικά (για 4 άτομα)
• 250 γραμμ. κιμάς χοιρινός
• 250 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 σκελίδα σκόρδο
800 γραμμ. ντοματίνια
• 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
• 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
• 2 φύλλα δάφνης
• 100 γραμμ. παρμεζάνα
• 2 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
• 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμμ. ταλιατέλες
Εκτέλεση:
1. Σε τηγάνι ροδίζουμε όλα τα μυρωδικά (σκόρδο, φύλλα δάφνης και δεντρολίβανο). Προσθέτουμε τους κιμάδες και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.
2. Τελειώνουμε σβήνοντας με το κόκκινο κρασί μέχρι να εξατμιστεί. Μετά προσθέτουμε το γαρύφαλλο και τα ντοματάκια, τα οποία έχουμε προηγουμένως αποφλειώσει.
3. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και την αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για τρεις με τέσσερις ώρες.
4. .Βράζουμε τις ταλιατέλες. Όταν είναι έτοιμες, τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο σε χαμηλή φωτιά.
Από το People που κυκλοφορεί.