Η διατροφή κατά την εγκυμοσύνη.
Η πρόσληψη βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ποικίλει ανάμεσα στις γυναίκες αλλά μία φυσιολογική πρόσληψη βάρους είναι γύρω στα 12 κιλά.
Κατά την εγκυμοσύνη, χρειάζεστε 200-300 επιπλέον θερμίδες καθημερινά, σε σύγκριση με τη διατροφή σας πριν την εγκυμοσύνη. Αυτές θα πρέπει να προέρχονται από τροφές γεμάτες θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και όχι από γλυκά, υπερβολικά λίπη, ζάχαρη και αλάτι.
Μερικές απλές συμβουλές που είναι καλό να ακολουθήσετε, είναι οι εξής:
Να προτιμάστε υδατάνθρακες ολικής αλέσεως καθότι αποτελούν μια καλή πηγή ινών.
Να καταναλώνετε 4 «μερίδες» γαλακτοκομικών προϊόντων ή φαγητών πλούσιων σε ασβέστιο.
Να τρώτε τουλάχιστον 3 «μερίδες» φαγητών πλούσιων σε σίδηρο.
Να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 (λιπαρά ψάρια), διότι είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος, του εγκεφάλου και των ματιών του μωρού σας.