Η μακαρονάδα της τεμπέλας….
Η μακαρονάδα της τεμπέλας….
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο ριγγατόνι (500γρ)
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 κρέμα γάλακτος (250ml light)
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
γραβιέρα τριμμένη (όση θέλουμε)
άνηθος
αλάτι, πιπέρι
βούτυρο ή μαργαρίνη (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε 8-12 λεπτά ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλουμε.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο και τρίβουμε το τυρί σε ένα μπολάκι για να είναι έτοιμο.
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Αφού πάρει χρώμα, ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν μαζί.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού απορροφηθεί όλο το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον άνηθο και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει σε χαμηλά φωτιά.
- Τα μακαρόνια μας εν τω μεταξύ θα είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και βουτυρώνουμε.
- Μόλις δέσει η σάλτσα, την αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη! Στο σερβίρισμα μπορούμε να ρίξουμε λίγο έξτρα τυράκι τριμμένο. Καλή όρεξη!