Υλικά:8 χοιρινες μπριζολες, χωρίς κόκαλο και περιττό λίπος3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
3/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ζωμός κότας
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ
αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Προετοιμασία:
Ζεσταίνουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε τις μπριζόλες για 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κανέλα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί και να μείνει μόνο η γεύση. Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα, και το ζωμό. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, µε σκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει καλά η σάλτσα.Σερβίρουμε µε βρασμένο ρύζι ή πουρέ πατάτας.