H «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα» καλεί τους Ελληνες να ξεσηκωθούν!


Ο Χαβιέ, η Κλάουντια και ο Τόρετ δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τη συγκίνησή τους και τον ενθουσιασμό τους στη θέα του πλήθους που είχε κατακλύσει την Πλάθα Καταλούνια της Βαρκελώνης. Οι διοργανωτές του κινήματος «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα», με κόπο κατάφερναν να μην δακρύσουν από χαρά μιας και η διοργάνωση της πιο μαχητικής ισπανικής επανάστασης των τελευταίων χρόνων είχε μόλις στεφθεί με επιτυχία. Οι νέοι αυτοί μαχητικοί διοργανωτές μιλούν στο protothema.gr για την προσπάθειά τους και τραβούν το αυτί στους Ελληνες που δεν έχουν καταφέρει ακόμα πολλά.


-Είστε οι εκπρόσωποι του κινήματος «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα» στη Βαρκελώνη. Πως αποφασίσατε να δράσετε μαζικά ενάντια στη κυβέρνηση;

Η «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα» είναι ένα κίνημα πολιτών. Αυτό που μας παρακίνησε είναι ότι θέλαμε να συμμετάσχουμε σε κάτι οργανωμένο που θα ταρακουνούσε τα πράγματα. Πριν λίγους μήνες συναντηθήκαμε με μέλη και άλλων κινημάτων για να οργανώσουμε ένα ανοιχτό σχέδιο ώστε να δώσουμε μορφή στην κοινωνική αγανάκτηση που επικρατεί στην Ισπανία. Ετσι ξεκίνησε μια μικρή ομάδα, εμπνευσμένη από την Ισλανδία, την Πορτογαλία, την Μεγάλη Βρετανία και φυσικά ολόκληρο τον αραβικό κόσμο. Ο ενθουσιασμός μεγάλωνε κι έτσι στην μικρή μας ομάδα άρχισε να ενσωματώνεται ολοένα και περισσότεροι. Με αυτό τον τρόπο είχαμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε όλα τα κινήματα μαζί. Σε αυτή την προσπάθεια βέβαια συνέλαβε σημαντικά και η δύναμη των διαδικτυακών τόπων όπως το Facebook και το Twitter χάρη στους οποίους μπορεί κανείς να σκεφτεί και να δράσει ομαδικά.

-Ποιος είναι ο σκοπός του κινήματος;
Το κίνημα είναι των πολιτών αλλά έχει πολιτική υφή, από την άποψη ότι το δίκτυο των κινημάτων που ενώθηκε έχει έναν σκοπό: αυτόν της αλλαγή της κοινωνικής κατάστασης. Εμείς δεν ανήκουμε σε κόμματα, όμως δεν είμαστε απολιτικοί. Επίσης δεν ανήκουμε σε συνδικάτα. Κανένα κόμμα ούτε συνδικάτο δε μπορεί να αγωνιστεί για τις επιθυμίες του κόσμου. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξει το πολιτικο-οικονομικό μοντέλο. Μέσω λοιπόν του κινήματος βοηθούμε στο να δραστηριοποιηθούν μαζικά τα κινήματα, οι ομάδες, οι οργανώσεις των πολιτών ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή τη κοινωνική αλλαγή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...