ΕΣΥ & ΤΟ ΠΑΙΔΙ .....Μελαγχολία μετά μουσικής




Και μια καλή δικαιολογία για να φωνάζουν οι γονείς «κλείσε επιτέλους τη μουσική».
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι έφηβοι που περνούν πολλή ώρα ακούγοντας μουσική κινδυνεύουν περισσότερο από εκείνους που δεν είναι και τόσο μουσικόφιλοι να περιπέσουν σε κατάθλιψη. Και όχι μόνο αυτό αλλά, η ίδια έρευνα, συγκέντρωσε στοιχεία που αποτελούν ένδειξη πως το διάβασμα (ναι, ναι, το διάβασμα καλά βλέπετε αγαπητές έφηβες αναγνώστριες) συνδέεται άμεσα με την ψυχική υγεία.



Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι έφηβοι που προτιμούν να ακούνε μουσική αντί να βλέπουν τηλεόραση (και πολύ σωστά διαβάζετε και εσείς ενήλικες αναγνώστριες, ναι, ναι η τηλεόραση) ή να διαβάζουν βιβλία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν κάποιου είδους κατάθλιψη από ό,τι οι συνομίληκοί τους που ακούνε λιγότερο συχνά μουσική.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το διάβασμα συνδέεται με το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα αφού οι έφηβοι που καταπιάνονται με τη λογοτεχνία ή όποιο άλλο είδος προτιμούν, δεν έχει σημασία, έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να μελαγχολήσουν.
Τώρα το πώς στο καλό συμβαίνει αυτό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το τι μπορεί να δει κανείς σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα καθημερινώς οι μελετητές δεν μπόρεσαν να μας απαντήσουν. Προφανώς δεν τους απασχόλησε κιόλας.

Κείμενο:  Μυρόεσσα Μεταξά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...