Η Συνταγή της ημέρας.....Αρνάκι στη γάστρα με λαχανικά




Τρόπος μαγειρέματος....

 

 

Συστατικά

  • 1 ½ κιλό αρνάκι μπούτι. Ζήτησε από τον χασάπη να στο κόψει σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα κατα μήκος σε λεπτές φέτες
  • 3-4 καυτερές πιπεριές χαλαπένιος
  • 4-5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 6 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 κ.γ κύμινο σε σκόνη
  • 5 κ.γ ξερή ρίγανη
  • Φυλλαράκια φρέσκιας μέντας (ένα καλό ματσάκι)



  • 1Βάλε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ με αύθονο νερό για περίπου μία ώρα. Άδειασέ το και ξέπλυνε καλά το αρνάκι. Άφησε να στραγγίξει καλά.







  • 2Πλύνε καλά τις ντομάτες και κόψε τις σε ροδέλες







  • 3Σε μια γάστρα βάλε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές στη γάστρα μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε με τα χέρια να αναμειχθούν τα υλικά







  • 4Κράτησε μερικά από τα λαχανικά σου έξω από τη γάστρα για να σκεπάσεις με αυτά το κρέας







  • 5Αλατοπιπέρωσε καλά το κρέας, πρόσθεσε το πιπέρι, το κύμινο και τη ρίγανη







  • 6Τρίψε λίγο από το λιωμένο σκόρδο στο κρέας να πάρει άρωμα και στρώσε στην επιφάνειά του τα φύλλα μέντας







  • 7Σκέπασε το κρέας με τα υπόλοιπα λαχανικά και κλείσε τη γάστρα







  • 8Ψήσε στο φούρνο στους  200 οC για περίπου δύο ώρες





  • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...