skip to main |
skip to sidebar
To επιδόρπιο που θα λατρέψετε....
Σε ποιόν δεν αρέσουν τα γλυκά; Το γλυκό ψυγείου είναι ό,τι πρέπει για να το σερβίρετε, ενώ θα σας κάνει να ξετρελαθείτε με τη γεύση του.
Υλικά (για 6-8 άτοµα)
3 φλ. γάλα φρέσκο
1 φλ. αµυγδαλόψιχα ψιλοτριµµένη
1 φλ. παντεσπάνι κοµµένο σε µικρά κοµµατάκια
1 φλ. ζάχαρη
2 φλ. κρέµα γάλακτος
2 φλ. χυµό από ρόδι
3 κ.τ.σ. ζάχαρη άχνη
1 φλ. σπόρους από ρόδι
2 αβγά
ελάχιστη κανέλα
Ετοιµασία
1. Χτυπάτε τα αβγά µε τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα, το παντεσπάνι, την αµυγδαλόψιχα, την κανέλα και ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
2. Ρίχνετε το µείγµα σε µια µεγάλη στρογγυλή µεταλλική φόρµα ή σε ατοµικά φαρµάκια και ψήνετε σε µπεν-µαρί σε προθερµασµένο φούρνο για 30-40 λεπτά µέχρι να πήξει.
3. Τοποθετείτε το γλυκό για 15-20 λεπτά στο ψυγείο και µετά αναποδογυρίζετε σε µια µεγάλη πιατέλα.
4. Στο µεταξύ βράζετε το χυµό και τη ζάχαρη για 15 λεπτά. Περιχύνετε το γλυκό µε το σιρ