Τώρα που η άνοιξη μπήκε για τα καλά και η θερμοκρασία όλο και ανεβαίνει, ήρθε και επίσημα η εποχή του παγωτού. Η συνταγή που σας παραθέτουμε είναι αρκετά απλή και δεν χρειάζεται καθόλου προετοιμασία, ενώ το αποτέλεσμα είναι τόσο απολαυστικό που δεν θα περάσει καν από το μυαλό σας πως είναι... νηστίσιμο.
Υλικά
2 ώριμες μπανάνες
1 σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
Εκτέλεση
1. Κόψτε τις μπανάνες στη μέση και τοποθετήστε στο κάθε κομμάτι από ένα ξυλάκι παγωτού.
2. Βάλτε τα σε αντικολλητικό φύλλο ψησίματος και αφήστε τα να παγώσουν στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά.
3. Μέχρι να παγώσουν, λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι (μπεν μαρί).
4. Κυλήστε κάθε μπανάνα στη σοκολάτα και, προαιρετικά, πασπαλίστε τες με τρούφα ή ξηρούς καρπούς. Τοποθετήστε τες στο ψυγείο για μισή ώρα και τα παγωτά σας είναι έτοιμα.