Πόσο νορμάλ είναι η δουλειά σας;






8 πράγματα που είναι πολύ συνηθισμένα.....



 
1. Το να αρρωσταίνετε πιο συχνά. Οι γυναίκες παίρνουν 46% περισσότερες αναρρωτικές άδειες από τους άντρες.
2. Το να βλέπετε επιφυλακτικά μια γυναίκα-αφεντικό. Το 75% των γυναικών δηλώνει ότι προτιμά ο προϊστάμενος τους να είναι άντρας.
3. Το να δίνετε μεγάλη σημασία στο image σας. Οι γυναίκες που πηγαίνουν μακιγιαρισμένες στη δουλειά είναι πιο πιθανόν να κερδίζουν 25% περισσότερα χρήματα από εκείνες που δε φορούν.
4. Η διαφορά των μισθών ανάμεσα στα δυο φύλα. Ένας άντρας στο Ηνωμένο Βασίλειο κερδίζει περίπου €4.000 το χρόνο περισσότερα από μια γυναίκα στην αντίστοιχη θέση.
5. Το να «φιλήσετε» κατά λάθος έναν επαγγελματικό συνεργάτη. Το 20% των γυναικών έχουν έρθει σε δύσκολη θέση όταν «συγκρούστηκαν» μετωπικά με επαγγελματικό συνεργάτη που προσπάθησαν να φιλήσουν σταυρωτά.
6. Το να παίρνετε τη δουλειά σπίτι. Το 12% των γυναικών παραδέχονται ότι τσεκάρουν διαρκώς τα email ακόμα και όταν είναι εκτός δουλειάς.
7. Το να θεωρείτε ότι η προαγωγή σας έκανε κακό. Ερευνητές υπολόγισαν ότι, κατά μέσο όρο μειώνεται κατά 10% η νοητική υγεία κάποιου μετά την προαγωγή και ότι λόγω προαγωγής ελαττώνει κανείς κατά 20% τις επισκέψεις του στο γιατρό, κυρίως γιατί δεν έχει χρόνο να πάει.
8. Το να μπαίνετε στο Twitter εν ώρα εργασίας. Έρευνα του πανεπιστημίου της Μελβούρνης έδειξε ότι όσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για προσωπικούς λόγους στη δουλειά είναι πιο παραγωγικοί κατά 9%.

Το νορμάλ σε αριθμούς
- 79% των ερωτηθέντων σε έρευνα της Symantec πήραν εταιρικά δεδομένα χωρίς την άδεια του εργοδότη τους
- 25% των επιχειρήσεων στην Αγγλία ανήκει σε γυναίκες
- 24%των γυναικών είχε κάποια στιγμή ερωτική σχέση με ένα συνάδελφο
- 11 Συνεντεύξεις κατά μέσο όρο κάνει μια γυναίκα στην πορεία της καριέρας της
- 100.000 Γυναίκες στο Ηνωμένο βασίλειο κερδίζουν πάνω από 100.000₤ ετησίως
- Το 8% των γυναικών πλέον δουλεύει από το σπίτι, περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα.
Από το περιοδικό Glamour
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...