Αποκριάτικες στολές: Αγορές και αυτοσχεδιασμοί

Ολόκληρη η προηγούμενη χρονιά στην χώρα μας ήταν ένα καρναβάλι. Ας το κάνουμε επίσημο: Το τριώδιο πλησιάζει, επομένως είναι ώρα να εφοδιαστούμε με στολές και να μασκαρέψουμε έστω για λίγο την γκρίνια των ημερών.....
Να κάνουμε την χώρα ένα -χαρούμενο αυτή τη φορά- καρναβάλι. Να πάρουμε με τη σειρά τα πάρτι μασκέ και να μη χάσουμε την ευκαιρία να γεμίσουμε με χρώμα την καθημερινότητα.

 Γι’ αυτό, συγκεντρώνουμε για τους φίλους των Αποκριών τις πιο πολύχρωμες διευθύνσεις –ηλεκτρονικές και μη- για να βρείτε «τι θα ντυθείτε φέτος», αλλά και ιδέες για do it yourself μασκαρέματα, ώστε στις τσέπες σας να μην μείνει μόνο… κομφετί.

Μασκαρεμένες διευθύνσεις
*Μαγέψτε (Σπευσίππου 26-28, Κολωνάκι, τηλ: 2107294566) To βεστιάριο «Μαγέψτε» της Σοφίας Κόντα υπόσχεται αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομά του και το κάνει καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς με τα υπέροχα θεατρικά του κοστούμια. Αυτή την περίοδο, η θεατρικότητα παίρνει μια γερή δόση καρναβαλιού και το κατάστημα γεμίζει με χειροποίητες στολές, από αυτές που θα σας κάνουν να ξεχωρίζετε ανάμεσα στην πλαστική θύελλα των πάρτι. Όπως μας λέει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η πρώτη τάση που διαπιστώνει για φέτος είναι οι στολές Star Wars, που από τις πρώτες ημέρες είχαν μεγάλη ζήτηση και ίσως οι αρχαιοελληνικές στολές.

Σε σχέση με το 2011, το βεστιάριο «Μαγέψτε» έχει ρίξει αισθητά τις τιμές, περίπου κατά 20%. Οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν από τα 30€ και μπορούν να φτάσουν τα 95€ για τις πιο «πλουμιστές» και λεπτοδουλεμένες στολές, ενώ αυτή την χρονιά διατίθενται και παιδικές στολές προς πώληση. Τέλος, εδώ θα βρείτε χειροποίητες βενετσιάνικες μάσκες είτε για να αγοράσετε είτε για να τις νοικιάσετε.
Ωράριο καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-21.00, Σάββατο 10.00-19.00, Κυριακή 12.00-19.00.
*Down Town (Αριστοφάνους 24, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6859800) Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το ότι το πιο χαρούμενο κατάστημα του Χαλανδρίου βρίσκεται στην οδό Αριστοφάνους. Εκτός από πρωτότυπες και οικονομικές στολές για ενοικίαση (αλλά και για αγορά με ειδικές εκπτώσεις), το Down Town εξειδικεύεται στα τρικ, τα αξεσουάρ για φάρσες, τα απαραίτητα εφόδια των μασκέ πάρτι, τα πυροτεχνήματα και τις πολύχρωμες πινιάτες που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Η κ. Λορέττα Παπαδοπούλου, υπεύθυνη του καταστήματος, δεν θα σας αφήσει να φύγετε παραπονεμένοι και κυρίως αμασκάρευτοι, βοηθώντας σας να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν από τα 15 περίπου ευρώ.
Ωράριο καταστήματος: Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 10.00 -17.00, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10.00-21.00.
*Βεστιάριο (Σωκράτους 16, Ομόνοια, τηλ. 210-5227906 και Θησέως 23 και Διονύσου, Μαρούσι, τηλ: 2106124535)  Οκτώ όροφοι στο κέντρο και άλλη μια πλούσια όαση Αποκριών στο Μαρούσι εγγυώνται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε κάτι που να σας αρέσει. Το Βεστιάριο ντύνει με επιτυχία τις πιο γνωστές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές με τα κοστούμια του, αλλά αυτή την περίοδο θέτει εσάς στις προτεραιότητές του: Φορέματα εποχής, Αντουανέτες, Λουδοβίκοι, αρλεκίνοι, τσάρλεστον, μεταμφιέσεις ζώων, μαζορέτες, γοργόνες, ζώα και… φυτά, αρχαιοελληνικές και έθνικ στολές, πειρατές, άγγελοι και δαίμονες και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί βρίσκεται στις κρεμάστρες του Βεστιαρίου – μάλιστα αυτό του Αμαρουσίου θα παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 22.00, για όσους δουλεύουν ως αργά. Επιπλέον, το κατάστημα αναλαμβάνει οποιαδήποτε ειδική κατασκευή ή ραφή σε κοστούμια, αξεσουάρ και καπέλα, για να είστε σίγουροι ότι έχετε αυτό που θέλετε (πληροφορίες στα πιο πάνω τηλέφωνα). Οι τιμές ενοικίασης των στολών ξεκινούν από τα 15€. Ωράριο καταστημάτων: Ομόνοια – 9.00 ως 18.00 και Μαρούσι – 9.00 ως 22.00.
*4 εποχές Αμέτρητες ιδέες για τους ανήλικους μασκαράδες και τεράστια ποικιλία για τα «μεγάλα παιδιά» θα βρείτε στα καταστήματα της εποχιακής αλυσίδας "4 εποχές". Ρίξτε μια ματιά στον φετινό τους αποκριάτικο κατάλογο ή στην ιστοσελίδα τους, διαλέξτε και στην συνέχεια κατευθυνθείτε σε ένα από τα υποκαταστήματα για να δείτε ιδίοις όμμασι προτού αγοράσετε: Από κλασικές επιλογές όπως τουαλέτες εποχής, νεράιδες, υπερήρωες, ζωάκια, καμαριέρες, εκκλησιαστικές, hippie, σέξι και μεταμφιέσεις γνωστών σταρ μέχρι στολές εμπνευσμένες από την επικαιρότητα, εδώ θα βρείτε στολές προς πώληση που μπορείτε κάλλιστα να συνδυάσετε με τις περούκες, τις μάσκες, τα γυαλιά και τα μουστάκια από τον τομέα των αξεσουάρ.
Δείτε τις διευθύνσεις και τα ωράρια των υποκαταστημάτων της αλυσίδας εδώ

*Jumbo Όπως –σίγουρα- θα έχετε ακούσει στα ραδιοφωνικά σποτ των Jumbo, εκεί θα βρείτε αφρικανικές περούκες με διάμετρο ένα μέτρο, τσεκούρια σε κεφάλια, γυαλιά, μάσκες, τριχωτές μπαλαρίνες, και όλα στις καλύτερες τιμές, που ως ένα βαθμό δικαιολογούν το «πλαστικό» του θεάματος. Συντονιστείτε στο Facebook page των Jumbo, όπου συχνά ανακοινώνονται προσφορές – για παράδειγμα για συγκεκριμένες ημέρες, πολλές παιδικές στολές ξεκινούν από τα 10€. 
Δείτε τις διευθύνσεις καταστημάτων Jumbo εδώ
*Stamco Costumes Η βιοτεχνία αποκριάτικων στολών Stamco προτείνει και φέτος μεγάλη ποικιλία σε ιδέες μεταμφιέσεων, τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από τα σημεία πώλησης που θα βρείτε εδώ, αλλά και να αγοράσετε online τις στολές σε ακόμη καλύτερες τιμές από το site Costumes.gr. Οι τιμές ξεκινούν από τα 7€εδώ μπορείτε να δείτε τις πιο οικονομικές, που περιλαμβάνουν αυτές της σέξι νοσοκόμας, του Χάρου, του Μίδα, της γορνόνας και της σέξι δασκάλας, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 7 ως 15€. Για να πάρετε περισσότερες ιδέες, δείτε εδώ όλες τις στολές. 

Διαδικτυακά μασκαρέματα
Ακολουθούν τα πιο χαρούμενα online καταστήματα, από τα οποία μπορείτε να αγοράσετε τις στολές –τις δικές σας ή των παιδιών σας- αλλά και τα αξεσουάρ για ένα επιτυχημένο αποκριάτικο πάρτι.

*WeLoveToys.gr Το ηλεκτρονικό κατάστημα που ενθουσιάζει κάθε παιδί δεν θα μπορούσε να μην στήσει μια γωνιά γεμάτη στολές για την αγαπημένη γιορτή των ανήλικων μασκαράδων. Εδώ θα δείτε όλες τις στολές που διαθέτει το κατάστημα και εδώ όλα τα απαραίτητα είδη για το ιδανικό παιδικό πάρτι, όπως πινιάτες και μπαλόνια. Ειδικές τιμές γίνονται σε άνεργους και πολύτεκνους.

*PerfectToys.gr Στολές bebe, παιδικές, εφηβικές και ενηλίκων, σπαθιά, μάσκες, αποκριάτικο μακιγιάζ, φτερά, ντεκόρ, καπέλα και πολλές ακόμη εκπλήξεις κρύβονται στις ηλεκτρονικές βιτρίνες του online shop του Perfect Toys. Οι τιμές των στολών ξεκινούν από τα 10€.

* On-season.gr Η μεγαλύτερη ίσως ποικιλία σε αποκριάτικες στολές που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο βρίσκεται στην διεύθυνση on-season.gr και ντύνει μικρούς, μεγάλους, ακόμη και ολόκληρες καρναβαλικές ομάδες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Επίσης, το κατάστημα πραγματοποιεί αποστολή οποιασδήποτε παραγγελίας σε όλη την Ελλάδα με 5€ επιπλέον χρέωση.

*Epilegin.gr Εξίσου μεγάλη ποικιλία διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα Επιλέγειν, το οποίο δέχεται και τηλεφωνικές παραγγελίες (τηλ: 210 5785485). Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του καταστήματος και διαλέξτε από περισσότερα από 1.600 είδη στολών και αξεσουάρ, σε αρκετά καλές τιμές.

*MySeason.gr Δωρεάν παράδοση σε όλη την Ελλάδα, τηλεφωνικές και online παραγγελίες και εκατοντάδες στολές για ηλικίες από 2 ως… 102 προσφέρει το MySeason.gr – δείτε τις όλες εδώ

Φτιάξ’ την μόνος σου
Αν τα οικονομικά δεν επιτρέπουν αγορά ή ενοικίαση ή αν προτιμάτε τα «homemade» πράγματα που δείχνουν ότι έχετε φαντασία και ότι πιάνουν τα χέρια σας, δοκιμάστε να φτιάξετε μία από τις παρακάτω στολές με λίγα υλικά και πολλή καρναβαλική διάθεση. Στα video που ακολουθούν περιλαμβάνονται όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε αλλά και βήμα προς βήμα περιγραφή της κατασκευής.

Για να δείτε τα βίντεο κάντε κλικ εδώ: http://www.in2life.gr/indulgence/buy/articles/216900/article.aspx?singlepage=1


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...