Συρρικνώστε τη δουλειά!





Είναι πολύ εύκολο να «χάσετε» τη μέρα σας ανάμεσα σε email και έκτακτες εργασίες και να διαπιστώσετε ότι έχει πάει 6 το απόγευμα χωρίς να έχετε καν ξεκινήσει να ασχολείστε με την κύρια δουλειά της ημέρας. Σας θυμίζει κάτι; 









Δείτε τις παρακάτω εργασιακές συνήθειες και πως μπορείτε να τις τροποποιήσετε ώστε να μην ροκανίζουν τον χρόνο σας.
Φεύγω για το γραφείο, πίνω ένα καφέ, διαβάζω τα email μου και κάνω τηλεφωνήματα. (1)
Αποφύγετε να διαβάσετε τα email σας με το που θα πάτε στη δουλειά, προτιμήστε να ολοκληρώσετε πρώτα κάποια μικρή εργασία, έτσι θα αρχίσετε με αυτοπεποίθηση τη μέρα σας, έχοντας ήδη διαγράψει κάτι από τη to-do λίστα σας. Στη συνέχεια ασχοληθείτε με τα email σας. Βρείτε χρήσιμα tips για να τα οργανώσετε, στο www.ehow.com/email. Προτιμήστε όμως να κάνετε τα σημαντικά τηλεφωνήματα νωρίς το πρωί, αφού είναι πιο πιθανό να βρείτε κάποιον στο γραφείο του εκείνη την ώρα.
Κάνω catch up με τους φίλους μου στο γραφείο, για τα χτεσινά σήριαλ και τα τελευταία gossips.
Προσπαθήστε να κάνετε ευχάριστο το 8ωρο σας εναλλάσσοντας τα κομμάτια της δουλειάς σας που απολαμβάνετε με τα πιο κουραστικά. Αφού ολοκληρώσετε κάποια εργασία, επιβραβεύστε τον εαυτό σας με ένα περιποιημένο καπουτσίνο, μια σοκολάτα ή λίγα λεπτά ανάλυσης του τελευταίου επεισοδίου Lost με τους συναδέλφους σας.
Δουλεύω εντατικά, στο project που με «καίει», κλείνοντας social media και τηλέφωνα.
Όλοι χρειαζόμαστε κάποια λεπτά ηρεμίας και απομόνωσης στην ημέρα μας. Εκτός από να «κλείσετε» για λίγο τις online και off line επικοινωνίες σας, ψάξτε μια «κρυψώνα» στο χώρο της δουλειάς σας. Ίσως να είναι μια ήσυχη γωνιά στη καφετέρια ή μια άδεια αίθουσα meeting. Λίγος ποιοτικός χρόνος με τον εαυτό σας θα σας βοηθήσετε να οργανώσετε τη σκέψη σας σε χρόνο dt.
Τρώω το μεσημεριανό μου στο γραφείο μου, απαντώντας σε email και χαζεύοντας στα αγαπημένα μου sites.Μην πέφτετε στην παγίδα του να τρώτε στο γραφείο προκειμένου να βγάλετε περισσότερη δουλειά. Το μόνο που θα καταφέρετε με το να μείνετε κολλημένη όλη μέρα στο γραφείο θα είναι να μειώσετε την αποδοτικότητα σας. Ακόμα και ένας μικρός περίπατος γύρω από το κτίριο του γραφείου σας, θα σας δώσει ενέργεια αναζωογονήσει το μυαλό σας όσο δε φαντάζεστε.
Meeting! (ή αλλιώς «Μια αιωνιότητα και μια ημέρα»)
Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας στο κόσμο των επιχειρήσεων σύμφωνα με τον οποίο ένα καλό meeting δεν διαρκεί παραπάνω από 20 λεπτά. Φροντίστε να μην έχετε να συζητήσετε πάνω από 3 θέματα συνολικά και φυσικά να μη φεύγετε ποτέ από το θέμα του meeting.
Ξεμένω στη δουλειά (πάλι.)
Κανονίστε ραντεβού μετά τη δουλειά, για να πρέπει να φύγετε μια συγκεκριμένη ώρα από το γραφείο. Θα διαπιστώσετε ότι περιορίζοντας το χρόνο σας, τον κάνετε πολυτιμότερο, έτσι τις ώρες που δουλεύετε θα είστε πιο μεθοδική, αποδοτική και θα μπορέσετε να αξιολογήσετε καλύτερα τις προτεραιότητες σας. Ακόμα, στο τέλος της ημέρας, καθαρίστε το γραφείο σας, κάντε τη to-do λίστα της επόμενης μέρας δίνοντας προτεραιότητες και αξιολογήστε τη μέρα που πέρασε. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας για ότι δεν προλάβατε να κάνετε, αλλά παρατηρείστε τον τρόπο που εργάζεστε και τις ώρες που αποδίδετε καλύτερα.
Από το περιοδικό Glamour
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...